2010-11-17

Guild rules: Loot system.

Photobucket

Nu börjar det bli dags att få upp alla regler och annat formellt. Jag tänkte då i ett dussin posts denna månaden posta olika regler och information, och vi börjar med loot systemet.

Som redan postats ett fåtal gånger så kommer vi använda oss av ett system som kallas "loot council". Vad det hela betyder är att ett flertal folk i guilden väljer vem som ska få vilken loot utifrån en del kriterier. Oftast är det folk med de högsta rankerna, veteraner och andra folk som tillfört mycket till guilden som gör detta. För att detta system ska funka måste folk lita på varandra och det måste vara så osjälviskt folk som möjligt som är i loot council-gruppen.

Kriterier
Jag tänkte först och främst säga en del kriterier, både positiva och negativa. Följer man de positiva kriterierna så är chansen större att få gear, medans det är tvärtom när man negativar(lol) mycket. Under här kan ni se listan på de kriterier som finns just nu. Kom gärna med feedback och egna förslag, eftersom listan kommer fyllas på med tiden.

Positiva kriterier:
♥ Bra närvaro vid Raids.
♥ Alltid vara i tid för Raids.
♥ Vara är bra spelare.
♥ Contributa till guilden, genom att till exempel lägga reagents man plockat (eller har över) i guild banken, så guild medlemmar senare kan använda dessa.
♥ Vara allmänt engagerad i guilden, det vill säga: Kolla in bloggen dagligen, komma med förslag, vara med i diskussionerna angående guild regler etc.

Negativa kriterier:
○ Usel närvaro vid Raids.
○ Ofta komma försent till Raids, eller inte dyka upp alls utan att höra av sig.
○ Vara självisk, till exempel bara ta och begära ifrån guild banken utan att egentligen ge något alls till guilden.
Vara usel, inga baddies får gear!

Loot Prioritet
Som jag också nämnt innan så kommer dessa kriterier överses i vissa sammanhang. Vi kommer alltid ge gear till den som gynnar raiden mest, detta betyder indirekt att tanks kommer bli gearade först, därefter healer, och till sist DPS. Men också inom DPS så finns det olika prioriteringar. Till exempel om två personer har exakt samma kriterier, men en spelar en mage som just nu har sjukt dps, och därav gör grym dps i raids. Medans den andre spelar en annan klass som verkligen inte kan slå en avarage mage DPSer hur bra man än är, så kommer itemet gå till Magen.

Vilka ska få vara i "Das Loot Council"?

Nu till nästa punkt i detta magnifika protokoll. Vilka ska få vara en så kallad "loot council". Först och främst så kan jag säga här och nu att jag (Bob) kommer att vara en av dom, eftersom jag i princip skapat guilden, hej. Dom andra kommer utses från och med nu till början av cataclysm. När vi börjat raida frekvent i cataclysm så hoppas jag vi har ett fullständigt Loot council team. Men jag vill ändå nämna en person som jag tycker passar in här, och det är Öhrn, das walking wikipedia. Motsättningar, förslag etc är bara att kommentera. Chansen är stor att denna post uppdateras som tiden går, eftersom detta bara är grunderna so far. Så kolla in ofta.

Puss /Bob.

16 kommentarer:

  1. Haha, fitta va snabb du är. Håller fortfarande på att photoshoppa bilden, la bara upp den här för att se hur det skulle se ut. Hoppades på att jag skulle hinna innan någon såg :3

    Well well, kolla tillbaks om 1 timme typ.

    SvaraRadera
  2. " Vara usel, inga baddies får gear!"

    Uhm, ska du bara ha craftad gear då robin?

    SvaraRadera
  3. Bahahahahaha, skön.

    t.

    BE SERIOUS! > : (

    SvaraRadera
  4. Skämt åsido :D

    Man kan ha roterande loot council, med delar eller inga i "core" på councilet.

    Dom som sitter på council just då ska helst inte vara intresserade av itemet i fråga.

    Senast jag körde loot council så plockade dom 4 på random varav minst 1 var officer ( det var iofs en 25man guild så det fanns fler folk att plocka där) Jag tycker vi borde ha 3-4pers på council, där 1-2 är core.

    Man kan ha flera som är core, om det vore så att den som vanligen är core är intresserad av ett item.

    Allt är givetvis fritt att diskuteras... lets brainstorm guys :D

    SvaraRadera
  5. Mjo, självklart ska vi ju försöka få så att aldrig någon i loot councilet vill ha ett item som droppas i fråga. Därför behövs det i princip att det finns en tank, en melee dps, en healer etc etc. Det vill säga en från varje role i Loot councilet. Men då gärna ifrån coren, som raidar mest, och som ger mest åt guilden.

    SvaraRadera
  6. Om jag har förstått detta systemet rätt så får man gear baserat på hur pass op din klass är. Jag inser också att det finns andra komponenter. /sundi

    SvaraRadera
  7. Apropå Sundis kommentar. Håller med om att de som är bra ska få bra saker. Men blir inte klyftan lite större då? Om jag tex, som inte är så bra, "aldrig" får någonting som jag behöver så lär ju inte min gubbe bli bättre eller? Sen om jag inte contributar till guilden så kan det vara för att jag inte fattar vissa saker. Ex: Vad fan är en reagent? /Wille
    p.s Hur många är vi i guilden?

    SvaraRadera
  8. Sundi: Som det står i exemplet så är det den "komponenten" som räknas minst, det vill säga att den endast bestämmer när 2 DPS som har gjort allt annat exakt lika i princip. Det vill säga att den bara används i nödfall.

    Wille: Allt i med skill handlar inte om gear. De som är bra ska få mest, det ska liksom bli så att de som inte spelar så mycket/ gör så mycket för guilden/ failar mycket ska kämpa för att bli bättre.

    Och eftersom vi raidar i ett 10 manna guild så kommer det ofta droppas saker som bara enbart en person vill ha, så gear kommer alla får. Men det har med prioritet att göra.

    Reagent = Något man använder till att skapa saker i en proffesion (Exempel: Ett herb, en ore eller runecloth)

    SvaraRadera
  9. Så alla om man har massa cloth, ska man lämna det i guildbanken då?

    /wille

    SvaraRadera
  10. Först ska du använda det själv i princip, alla borde ha max i First Aid. Efter det använder du det först till dina andra main proffesions, och när du egentligen tänkt sälja det, DÅ lämnar du in det i guildbanken.

    SvaraRadera
  11. Exempel, vi har en eller två som kämpar stenhårt med att få ihop cloth till tailoring. Du är, i detta exempel, en paladin och har inte Mega stor nytta av first aid. Då skulle du kunna donera (lägga i guildbanken eller ge dom in-person) all cloth du hittar till dessa två tailorers.
    När dom sedan nått sitt behov så kan du skilla upp din First Aid.

    Om du däremot är en klass utan några heals alls och soloar en hel del, då är det mer än förståligt att du vill ha din first aid på så hög nivå som möjligt (om du har ett stort hjärta eller är lat så skiter du i first aid och köper mat istället ^^)

    SvaraRadera
  12. OK men jag har inga professions...
    // wille

    SvaraRadera
  13. Måste du skaffa sen, gärna inscription :3

    SvaraRadera
  14. så primary inscription och secondary herbalism eller?

    SvaraRadera
  15. Det spelar ingen roll, och du får själv välja exakt vilken proffesion du vill ha. Men den vi behöver mest i guilden atm är inscription, since ingen har det.

    SvaraRadera